Tekstvak: MAISON BEAUREGARD DE VIE

Vakantie in Les Cotaux Périgourdins (Grèzes)

Beauregard de Vie is het perfecte vertrekpunt om de rijkdommen van de Périgord te ontdekken, maar eveneens een punt om tot rust te komen dicht bij de natuur, in de tuin in de schaduw van de notenbomen.

 

De Périgord, de streek van de 1001 kastelen, neem de tijd om er een aantal te bezoeken, alsook de bastides, de grotten, de middeleeuwse plaatsjes en de prachtige tuinen die allen een bezoek waard zijn.

 

Onmogelijk de Périgord voor te stellen zonder het culinaire te vernoemen.

De streek van de fijnproever.

U bent in het hart van de notencultuur, ook hier is het dat je het merendeel van de truffels vindt, het zwarte diamant.

Bezoek de plaatselijke marktjes en ontdek de specialiteiten, foie gras, confit de canard, pruimen, cèpes (eekhoornbrood), alsook een uitgelezen keuze aan gezonde boerenprodukten.

 

Volg de notenroute...Geniet van zoveel dat de Périgord te bieden heeft.

Ga op ontdekkingsreis door de Dordogne,langs de oevers van de Vézère. Ontdek Montignac, bekend om de grotten van Lascaux,Sarlat, bekend om zijn sfeer, eten en gebouwen, Le Bugue, Les Eyzies, Domme en nog zoveel andere mooie plaatsjes.

 

Sportief, verschillende wandelroutes, voor mountainbikers een eldorado, het grootste avonturenparcours van de Dordogne vlakbij in Thenon; kanoën op de Vèzere of Dordogne, Lac du Causse, natuurmeer op 12 km, roeien, zwemmen, wandelen, fietsen, picknicken,  dagje strand, openluchtzwembad in Terrasson op 7 km.

Attractieparken in de omgeving.Tal van mogelijkheden liggen in het bereik.

 

Terrasson-Lavilledieu

 

De poort tot de vallei van de Vèzere – op 7 km van het logement, waar je een gezellige stadskern hebt, winkelmogelijkheden, eetgelegenheid, warenhuizen, markt op donderdagvoormiddag, alsook de oude stad, boven op de heuvel, sprookjesachtig verlicht ’s avonds. En niet te vergeten de prachtige tuinen “les jardins de l’imaginaire” op meer dan 6ha.

Bezienswaardigheden Terrasson

The best of Dordogne Périgord

 

Genieten van La Douce France in de Dordogne

Informatie algemeen